BBP: YÖK ve ÖSYM orta öğretimden yüksek öğretime geçişte adil değil

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), "ilgili kanun maddesi eşit muamele öngörmesine karşın orta öğretimden yüksek öğretime geçişte adaylara eşit ve adil davranmadığını" savundu.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun YÖK ve ÖSYM tarafından uygulanmadığını, gençlerin kat sayı uygulamasıyla mağdur edildiğini öne sürdü.

"Genç neslin bilgi edinme ve beceri kazanma hakkının ideolojik nedenlerle elinden alındığını" iddia eden Topçu, şunları kaydetti:

"Örgün eğitim kademeleri arasındaki geçişlerde en büyük problem ve hukuksuzluk orta öğretimden yüksek öğretime geçişte yaşanmakta ve yaşatılmaktadır. 2547 sayılı YÖK kanundaki madde orta öğretimden yüksek öğretime geçişte adaylara eşit muamele öngörmesine rağmen YÖK ve ÖSYM eşit ve adil davranmamaktadır, uygulamalarıyla pek çok mağduriyet yaşatmaktadır." "Kat sayı uygulamasından kaynaklanan eşitsizliğin hak gasbına neden olduğu" görüşünü dile getiren Topçu, sorunun vakit geçirilmeden çözüme kavuşturulmasını istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber